Serc

Natuur en Recreatie in Krimpen aan den IJssel

Natuur en Recreatie in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel is mooi gelegen aan de westzijde van de Krimpenerwaard. Hierdoor is vooral aan de randen van Krimpen aan den IJssel, maar ook op enkele onverwachte plaatsen mooie natuur te vinden. Ook heeft de gemeente een aantal aantrekkelijke recreatieve voorzieningen in of in de directe omgeving van de gemeente.

Zowel met de fiets als lopend is de prachtige natuur altijd binnen bereik. In veel wijken is de natuur verweven met de bebouwing, waardoor Krimpen aan den IJssel zich met trots een groene gemeente mag noemen.

Krimpen wordt omringd door drie natuurgebieden. Naar het oosten, langs het veenweideriviertje de Loet heeft zich een polderbos, het Loetbos, ontwikkeld. Tussen Krimpen a/d IJssel en Krimpen a/d Lek is het recreatiegebied Het Krimpenerhout aangelegd, met centraal gelegen daarin een recreatieplas en de golfbaan. Langs de rivier de Lek, naast het bedrijventerrein de Stormpolder, ligt buitendijks een uniek zoetwatergetijdengebied, het Stormpoldervloedbos. Tussen diverse wijken in zij ook natuurgebieden te vinden, zals de Heemtuin, het Middenweteringpark en het Zwaneneiland.

Hiernaast heeft de gemeente de beschikking over een subtropisch zwembad en een zwemplas in het recreatiegebied het Zwaneneiland. In de gemeente zijn diverse recreatieve wandelroutes aanwezig. Vanuit de gemeente zijn tevens meerdere recreatieve fietsroutes te rijden.

Natuurgebieden in Krimpen aan den IJssel

Door de ligging van Krimpen aan den IJssel aan de rand van de Krimpenerwaard, is de natuur altijd binnen handbereik. Echter ook binnen de gemeentegrenzen zijn een aantal natuurgebieden te vinden, die het bezoeken meer dan waard zijn. 

Fietsroutes Krimpenerwaard

Met fietsen kom je al snel buiten de gemeentegrenzen van Krimpen aan den IJssel. De mooie groene natuur van de Krimpenerwaard is met fiets zo bereikt. Door de vele fietspaden, dijken en oude landweggetjes door de Krimpenerwaard, zijn er een flink aantal fietsroutes uitgezet die al dan niet deels door de Krimpenerwaard lopen.

 

Wij hebben een verzameling gemaakt van de mooiste, duidelijkste en voor Krimpen aan den IJssel gunstig gelegen fietsroutes in de omgeving.