Serc

Fietsroutes Krimpenerwaard

Fietsroutes Krimpenerwaard

Krimpen aan den IJssel is mooi gelegen aan de westzijde van de Krimpenerwaard. Hierdoor is vooral aan de randen van Krimpen aan den IJssel, maar ook op enkele onverwachte plaatsen mooie natuur te vinden. Ook heeft de gemeente een aantal aantrekkelijke recreatieve voorzieningen in of in de directe omgeving van de gemeente.

 

Met de fiets is de prachtige natuur van de Krimpenerwaard altijd binnen bereik en kom je al snel buiten de gemeentegrenzen van Krimpen aan den IJssel. Door de vele fietspaden, dijken en oude landweggetjes door de Krimpenerwaard, zijn er een flink aantal fietsroutes uitgezet die al dan niet deels door de Krimpenerwaard lopen.

 

Zie hieronder onze selectie van de mooiste, duidelijkste en voor Krimpen aan den IJssel gunstig gelegen fietsroutes in de omgeving.

Molen Fietsroute Krimpenerwaard

De Molen fietsroute van ca. 30 km door de Krimpenerwaard, laat je al fietsend kennis maken met de molens die vroeger zorgden voor drooglegging van het land en voor de meelproductie. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten. Hiernaast kan je één van de vele ambachtsbedrijven langs de route bezoeken, waar bijvoorbeeld nog de échte Goudse kaas gemaakt en verkocht wordt.

 

De route begint en eindigt op de plek waar de Lopiker-, Krimpener- en Alblasserwaard elkaar kruisen: in Schoonhoven. Schoonhoven is het meest bekend als Nationale Zilverstad. Vanuit deze mooie stad fiets je langs de Lekdijk richting Stolwijk. Je fietst via de rivier De Vlist weer terug naar Schoonhoven. Onderweg passeer je meerdere molens.

KoeKaasRoute

Op de fiets geniet je van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn.

 

De route gaat langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de  gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

 

Zuivel Fietsroute

Onderstaande route voert je, per fiets of met de auto, langs de mooiste plekjes in de omgeving. Je kunt de route afwisselen met een uitstapje naar één van de omschreven bezienswaardigheden, zoals een hapje en een drankje, een rondleiding op de zuivelboerderij of een kijkje in een het Crimpenerwaard Museum.

Bekijk routekaart in PDF

Bekijk routebeschrijving in PDF